1. Historia
  2. Juhlavuosi
  3. Vahvistamme kirjailijoiden ammatillista asemaa ja edistämme suomalaista kirjallisuutta


OikopolutOikopolut

Apurahajärjestelmä

Hae Suomen Kirjailijaliiton jäsenille tarkoitettua työskentelyapurahaa, Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDEn kohdeapurahoja tai tee selvitys apurahan käytöstä.
Apurahajärjestelmään

Apurahakalenteri

Tarkista, milloin ja mistä voit hakea apurahaa kirjalliseen työskentelyyn. Apurahan hakijan vuosikalenteriin on koottu eri tahojen apurahat hakuaikoineen ja yhteystietoineen.
Kirjailijalle / apurahat

Kirjailijan sopimukset

Tutustu kirjailijan tärkeimpiin sopimuksiin ja lue, mitä niitä solmittaessa kannattaa ottaa huomioon.  
Kirjailijalle / kustannussopimus ja muut sopimukset

Kirjallisuuden edistämiskeskus

Kirjailijaliiton yhteydessä toimiva KIDE myöntää kohdeapurahoja sekä tarjoaa työskentelyresidenssejä ja kirjailijan ammatillista täydennyskoulutusta.
kide.fi

Residenssejä

Tutustu listaan eri tahojen tarjoamista kirjailijaresidensseistä Suomessa ja ulkomailla.
kirjailijalle / residenssit

Jäsensivut

Ilmoittaudu koulutuksiin, hae liiton työhuoneita, residenssejä ja lomamökkejä, tutustu tietopaketteihin ja keskustele kollegojen kanssa.
Jäsensivut

Tilastoja ja tutkimuksia

Tutustu tietoon kirjailijan toimeentulosta ja ammatinharjoittamisesta.
Medialle / tilastoja ja tutkimuksia

Kirjailijablogeja

Lue, mistä kirjailijat puhuvat nyt. Lista kokoaa yhteen Suomen Kirjailijaliiton jäsenten blogeja.
Kirjailijalle / kirjailijablogeja

Kiitos Helsingin Kirjamessuilla liiton ohjelmassa esiintyneille!

Kirjailijaliitto tuotti kaksi kokonaista päivää temaattista lavaohjelmaa Helsingin Kirjamessujen Takauma-lavalle. Lauantain ja sunnuntain ohjelmassamme esiintyi yhteensä 63 kirjailijaa. Sydämellinen kiitos kaikille ohjelmassamme esiintyneille! Kirjailijat ja heidän työnsä ovat kirjamessujen ydin. […]

Lue lisää

Kirjailija-lehden 3/2017 teemana on ”kääntäminen”. Teemajutussa kysytään, miten kirja löytää maailmalle: haastaltavina ovat Bonnier Rights Finlandin päällikkö Hanna Kjellberg, kirjallisuusagentti Urpu Strellman, FILIn johtaja Tiia Strandén sekä kirjailija Tua Harno. Kääntäjä Tarja Roinila kirjoittaa vieraskynäpalstalla käännöskirjallisuuden tilasta, ja Hannimari Heino kuvaa esseessään runon muuttomatkaa kielestä toiseen.

Kirjailijakuvassa tavataan Timo Parvela. Kolumnisteina kirjoittavat Riikka Pulkkinen ja Gunilla Hemming, ja Tien päällä -palstalla tavataan Petroskoin ja Wienin yliopiston suomen kielen opiskelijoita J.S. Meresmaan ja Helmi Kekkosen johdattamina. Mika Wickström avaa Oma huone -palstalla työskentelytapojaan. Lukuliitteessä julkaistaan Tiina Lehikoisen ja Heikki Palmun aforistiikkaa. Takakannen takana -palstalla runonsa taustoja avaa Kari Aronpuro.

Lue lisää

PoimintojaPoimintoja